Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

 Ένας νέος κίνδυνος για τα παιδιά μας.

Ας ενημερωθούμε....

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει και στην Ελλάδα το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo στο οποίο άτομα ντυμένα σαν τον γκούφι -τον γνωστό χαρακτήρα της Disney- προσεγγίζουν ανήλικα παιδιά και με την μορφή των δοκιμασιών τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε διάφορες πράξεις τελευταία της οποίας είναι η αυτοκτονία.

Το Jonathan Galindo που θυμίζει την υπόθεση με την Μπλε Φάλαινα που είχε οδηγήσει πολλά παιδιά στην αυτοκτονία πριν λίγα χρόνια χρειάζεται σύμφωνα με τον ιδρυτή του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSII) Μανώλη Σφακιανάκη μεγάλη προσοχή ενώ ολοένα και περισσότερες καταγγελίες και μαρτυρίες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ζητώντας έλεγχο στο διαδίκτυο. 

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως «Jonathan Galindo» είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης συμβουλεύει τους γονείς να προσέχουν τις συνομιλίες των παιδιών τους σε πλατφόρμες παιχνιδιών, ειδικά αν δουν στην φωτογραφία έναν άνθρωπο μεταμφιεσμένο σε γκούφι.



https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/83699-jonathan-galindo-nees-ekselikseis-stin-ell