Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με την παρούσα επιστολή για τις αλλαγές στις οποίες ο ΕΟΠΥΥ θέλει να προβεί από 1 Ιανουαρίου 2017 στην παροχή κάλυψης των δαπανών της ειδικής αγωγής

Μέχρι τώρα η κάλυψη των δαπανών ειδικής αγωγής γινόταν από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους γονείς. Oι γονείς προπλήρωναν τα κέντρα και προσκομίζοντας τις αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ  πληρώνονταν μετά από 3 μήνες με 1 χρόνο.
   Στις 23-12-2016  ο ΕΟΠΥΥ  κάλεσε  τους παρόχους υπηρεσιών ειδικής αγωγής- Κέντρα Λογοθεραπείας - , σε δημόσια διαβούλευση συνολικής διάρκειας 4 ημερών, για τις αλλαγές του συστήματος. Ζήτησε να υπογράψουν συμβάσεις, οι οποίες θα αποτελούν προϋπόθεση για την κάλυψη των δαπανών ειδικής αγωγής.  
Αυτό θα ήταν θεμιτό και ευπρόσδεκτο, εφόσον οι όροι που έθετε ο ΕΟΠΥΥ ήταν προς  κατεύθυνση  βελτίωσης  των  παρεχόμενων  υπηρεσιών, όμως ο τρόπος με τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να  αλλάξει την παροχή υπηρεσιών  υποβαθμίζει κ’ άλλο την  ουσιαστική ποιότητά τους:
  •        Μειώνει  40% το κονδύλι της ειδικής αγωγής.

  •        Μειώνει    διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών σε  30 λεπτά και προτείνει να γίνονται ομαδικές θεραπείες. 

  •        Μειώνει το κόστος θεραπείας  ανά ώρα.

  •    Πληρώνει τα κέντρα μετά από 3 μήνες το λιγότερο και εως εξαντλήσεως του μειωμένου κονδυλίου των 60 εκατ. Κατόπιν τους ζητά να επιβαρυνθούν αυτά τις υπόλοιπες θεραπείες.
.

Αυτήν τη στιγμή όλοι οι πάροχοι - Κέντρα λογου/εργου/ειδικης αγωγής/ψυχολόγοι- είναι αποφασισμένοι να μην  δεχτούν να προβούν σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ.
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα μείνουν χωρίς συνεδρίες ή οι γονείς θα πρέπει να επωμιστούν  όλο το ποσό  για τις συνεδρίες των παιδιών τους.
Τα παιδιά πρέπει επιτέλους να βοηθηθούν σωστά  έτσι ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να συμμετάσχουν ισότιμα ως πολίτες αυτού του κράτους.
 Πολλά κέντρα θα κλείσουν ή θα εργάζονται όπως τα ιδιωτικά ιατρεία.Στην περίπτωση αυτή οι γονείς καλούνται να αλλάξουν θεραπευτές. ¨Ετσι πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός θεραπειών ή θα ανακοπεί η πρόοδος τους. Αυτά τα προβλήματα είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθούν στα σχολεία... Όπου τα κονδύλια μας είπε το Υπουργείο Παιδείας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης... Φέτος 2,3,4 μαθητές μοιράζονται τις ώρες του ίδιου εκπαιδευτικού...


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Με εκτίμηση

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 13ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε είμαστε στη διάθεση  σας
ΚΟΛΟΣΚΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 6977-717095
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ 6942-202989