Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γενική Συνέλευση - Συμπεράσματα

Αγαπητοί γονείς,


στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2016, έγινε ενημέρωση των γονέων για τη τρέχουσα κατάσταση των αιτημάτων μας καθώς και για τις απαντήσεις/δεσμεύσεις της Δημοτική αρχής πάνω στα θέματα που θέσαμε και γραπτώς.


Πιο συγκεκριμένα:


1.      Καθαριότητα σχολείου:  Μετά από πολύμηνη πίεση μας σε όλα τα μέτωπα (Δήμο, Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Εσωτερικών) υπογράφτηκε σύμβαση του Δήμου με καθαρίστρια στις 1/10/2016, ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η διάρκεια της σύμβασης είναι μέχρι 30/6/2016 και είναι επιπρόσθετη της ήδη υπάρχουσας από 1/9/2016 εργαζόμενης καθαρίστριας. Ελπίζουμε τη επόμενη χρονιά οι ενέργειες να γίνουν νωρίτερα ώστε την ημέρα έναρξης της νέας σχολική χρονιάς να μην εκκρεμεί το θέμα αυτό.


2.      Πεζοδρόμηση Αρτεμώνος: Με βάση την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμαρχο, το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο του 2016.


3.      Αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5: Τη στιγμή αυτή το έργο ανήκει στη Γ.Γ. Νέας Γενιάς και εκκρεμεί η μεταφορά του στο Δήμο ώστε να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Πρόθεση του Δήμου είναι να γίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.


4.       Ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του προαύλιου: Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο (εκκρεμούν για παράδειγμα τα σκίαστρα).


5.      Σχολικός τροχονόμος: Υπογράφηκε σύμβαση του Δήμου με σχολικό τροχονόμο για όλη τη φετινή σχολική χρονιά.


Επίσης κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. τέθηκαν από γονείς ερωτήματα σχετικά με τα παραπάνω καθώς και αιτήματα όπως δυνατότητα από πλευράς του σχολείου να υποδέχεται νωρίτερα τα παιδιά το πρωί, που υπήρξε άμεση απάντηση από τον παρόντα διευθυντή του σχολείου μας, όπως επίσης ζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού από το δήμο σε όσα παιδιά επιθυμούν οι γονείς τους, με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG). Για αυτό το ευαίσθητο ζήτημα αλλά και ανάγκης σωστού χειρισμού του, δεσμευθήκαμε ότι θα το διερευνήσουμε με το δήμο.