Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κανονισμός Υγιεινής Κυλικείων και επιτρεπόμενα προϊόντα

Αγαπητοί γονείς,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες υγιεινής του σχολικού κυλικείου, καθώς και τα επιτρεπόμενα προϊόντα διάθεσης, όπως αυτά περιγράφονται στα ΦΕΚ 2135/2013τ.Β και ΦΕΚ 2800/2013τ.Β.
Τα προϊόντα συνοπτικά είναι:

  • Φρούτα-Λαχανικά
  1. Φρέσκα φρούτα
  2. Αποξηραμένα φρούτα
  3. Φυσικός χυμός φρούτων-λαχανικών
  4. Φρουτοσαλάτα
  5. Σαλάτα λαχανικών
  6. Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί έως 330ml
  • Γαλακτοκομικά
  1. Γάλα σε ατομική συσκευασία έως 500ml
  2. Σοκολατούχο γάλα με χαμιλά λιπαρά έως 250ml
  3.  Γιαούρτι τυποποιημένο
  4. Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων
  5. Τυριά
  • Αρτοπαρασκευάσματα/Αρτοσκευάσματα
  1. Κουλούρι/Κριτσίνια/Φρυγανιές/Κράκερς ολικής άλεσης
  2. Μουστοκούλουρα
  3. Σταφιδόψωμο
  4. Μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης
  5. Τυρόπιτα-πίτα λαχανικών
  6. Ατομική πίτσα (χωρίς σάλτσα και αλλαντικά) 
  • Σάντουιτς/Τοστ
  1. Συσκευασμένα ή τοπικά παρασκευαζόμενα (όχι μπριός, κρουασάν, πιροσκί) με ή χωρίς βραστή γαλοπούλα, χωρίς βούτυρο.
  • Γλυκίσματα
  1. Κρέμα, ρυζόγαλο, χαλβάς, παστέλι
  2. Μπισκότα χωρίς γέμιση υπό συνθήκες
  3. Μέλι
  4. Σοκολάτα υγείας και γάλακτος έως 30γρ.
  5. Δεν επιτρέπονται τσίχλες-καραμέλες
  • Ξηροί καρποί
  1. Όλοι οι ξηροί καρποί χωρίς αλάτι ή ζάχαρη (δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι καρποί).
  • Υγρά τρόφιμα
  1. Εμφιαλωμένο νερό
  2. Καφές μόνο για το προσωπικό
  3. Απαγορεύονται τα αναψυκτικά


Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για δική σας χρήση οι παρακάτω σύνδεσμοι οδηγούν στα εν λόγω ΦΕΚ.


https://drive.google.com/open?id=0B4krNjGiNmryRTl2blBrM3V2aVE

https://drive.google.com/open?id=0B4krNjGiNmryZ1NnYkZ1c1NfTU0