Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση με δήμο 24/11/2015

Αγαπητοί γονείς,

Kατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της 13/10/2015 δόθηκε υπόσχεση για προσπάθεια ανεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της καθαριότητας των τουαλετών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου 8:15-16:30, από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Παιδείας στο Δήμο κ. Γκόνη. Επίσης, είχε τεθεί από την πλευρά όλων των γονέων το πάγιο αίτημα της πεζοδρόμησης της οδού Αρτεμώνος, για το οποίο, επειδή η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πετσατώδη ήταν απούσα για λόγους υγείας, δεν είχαμε πάρει απάντηση. Για τον ίδιο λόγο δεν υπήρξε απάντηση και στο αίτημα για επισκευή του χώρου άθλησης-ποδοσφαίρου.

Οι μέρες πέρασαν και έγιναν μήνας μέχρι να υπάρξει νέα συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας και των δύο υπεύθυνων από πλευράς δήμου κα. Πετσατώδη και κ. Γκόνη, παρουσία του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου στο δημαρχείο. Τονίσαμε ότι είναι όλα πολύ σοβαρά αιτήματα και μάλιστα μακροχρόνια, καθώς ο καθαρισμός είναι αίτημα των τελευταίων 3 χρόνων, ενώ το αίτημα για πεζοδρόμηση είναι των τελευταίων 10 χρόνων. Οι απαντήσεις που πήραμε έχουν ως εξής:
  • Πρωινός Καθαρισμός: Ο κ. Γκόνης μας μετέφερε ότι από πλευράς Δήμου δεν βρέθηκε κάποια νόμιμη οδός ώστε να καλυφθεί το ζήτημα της καθαριότητας. Απευθύνθηκε, ως εκπρόσωπος του Δήμου, στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα για λύση, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Επίσης, εκκρεμεί συνάντηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας για το ίδιο ζήτημα. Από πλευράς μας θα στείλουμε ως ΔΣ του Συλλόγου γραπτό αίτημα και προς τα δύο υπουργεία, αν και αυτό φαντάζει ατελέσφορο. Θα υπάρξει, επίσης, προσπάθεια δημοσιοποίησης στα τοπικά μέσα, αρχικά ως μέσο πίεσης Δήμου και Κεντρικής Διοίκησης. Επειδή, όμως, μέχρι να δοθεί λύση παραμένει το πρόβλημα της υγιεινής των παιδιών μας και λαμβάνοντας υπ' όψιν την εθελοντική προσφορά μητέρας παιδιού του σχολείου μας να αναλάβει τον καθαρισμό των τουαλετών κατά τη λειτουργία του σχολείου, καθώς και τις προτροπές των γονέων κατά τη γενική συνέλευση, αποφασίστηκε από το μήνα Νοέμβριο και μέχρι ή την εξεύρεση λύσης ή το τέλος της σχολικής χρονιάς, η συνέχιση του καθαρισμού από την εν λόγω μητέρα με κάποιο μηνιαίο αντίτιμο. Το ποσό αυτό συγκεντρώνεται από τις ετήσιες συνδρομές των γονέων στο Σύλλογο. Για το λόγο αυτό παρακαλείστε, αν δε το έχετε πράξει ήδη, να συμβάλετε και εσείς με το ποσό των 10€ που είναι ανά οικογένεια μαθητού/τριας ως ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο.
  •       Πεζοδρόμηση οδού Αρτεμώνος: Η κ. Πετσατώδη μας μετέφερε ότι θα γίνει η πεζοδρόμηση μαζί με την αποκατάσταση του προαύλιου χώρου του 7ου Δημοτικού και του 13ου Νηπιαγωγείου. Αυτό περιλαμβάνει και την περίφραξη των εν λόγω χώρων. Μας μεταφέρθηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένο ποσό 120.000€ στον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2016 σε ό,τι αφορά αυτό το έργο. Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το κάτωθι:
                                I.            Ιανουάριος-Φεβρουάριος Συμμετοχή μαθητών/τριών και γονέων με υποβολή προτάσεων για τους χώρους και τη διαμόρφωση τους.
                              II.            Μάρτιος-Απρίλιος Τεχνική μελέτη του έργου
                            III.            Τέλος Ιουνίου-Αύγουστος Εκτέλεση εργασιών (Λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, θα γίνει χρήση άλλου σχολείου με πιθανό το γειτονικό 4ο Γυμνάσιο). 
           Εμείς από πλευράς μας ζητήσαμε μέχρι την υλοποίηση να μεριμνήσουν για τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων εισόδου στην οδό καθώς και αριστερής στροφής από την οδό Θρασυβούλου, μιας και είναι πεζόδρομος, παίρνοντας ως απάντηση ότι «θα γίνει μιας και αν δεν είναι θα χαρακτηριστεί πεζόδρομος, αφού χρειάζεται μόνο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Επίσης, ζητήσαμε να μπει και καθρέφτης στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Παπαρρηγοπούλου.

  •       Γήπεδο ποδοσφαίρου: Για αυτό μας μεταφέρθηκε ότι είναι στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, το οποίο, όμως, έχει παγώσει. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και για αυτό το θέμα περισσότερο, σε δεύτερο, όμως, χρόνο, ώστε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα τουλάχιστον στην πεζοδρόμηση-προαύλιο.